Moja korpa
din
Blog

Važno je koji magnezijum biramo!

Vitamini i minerali

Magnezijum, cink, vitamin C, vitamin B, gvožđe…Budite iskreni…koliko se često setite vitamina i minerala kada se dobro osećate? Uopšte ne? Tako smo i mislili… Obično se vitamina i minerala setimo kada se razbolimo. Ili se jednostavno ne osećamo se dobro, umorni smo i malaksali. A to je velika greška.

Vitamini i minerali predstavljaju esencijalne mikronutrijente od izuzetne važnosti za opšte zdravlje našeg organizma. Naročito su važni za ključne biohemijske i metaboličke reakcije koje se odvijaju u našem telu. Često nemamo dobar uvid šta se tačno dešava u našem organizmu i koji nam nutrijenti nedostaju. Obično  na to obratimo pažnju kada bude kasno. Tada su njihove vrednosti drastično opale, i simptomi nedostatka vitamina i minerala su već uveliko vidljivi.

 

Magnezijum- mineral od izuzetne važnosti za naše zdravlje!

Jedan od minerala koje od izuzetne važnosti za naš organizam je magnezijum.
Magnezijum je mineral koji se inače nalazi svuda oko nas: u zemlji, moru, biljkama, životinjama i našem organizmu. Oko 60% magnezijuma u telu nalazi se u kostima, a ostatak (oko 40%) u mišićima, mekim tkivima i telesnim tečnostima, uključujući i krv . Svaka ćelija u našem telu u nekoj koncentraciji sadrži magnezijum.

Uticaj magnezijuma na naše zdravlje je toliko presudan i dalekosežan, da se simptomi njegovog odsustva ili manjka odražavaju u celom organizmu. Magnezijum aktivira preko 300 enzimskih reakcija, koordinirajući i hiljade biohemijskih reakcija koje se svakodnevno dešavaju u našem telu. Jedna od glavnih uloga magnezijuma je da deluje kao kofaktor ili “pomoćni molekul” u biohemijskim reakcijama u kojima učestvuju razni enzimi.

 

Šta sve radi magnezijum u našem telu?

Pre svega, magnezijum je presudan je za proizvodnju energije u organizmu, prenošenje nervnih impulsa, kontrakciju mišića, koagulaciju krvi, metabolizam hranljivih materija i formiranje kostiju i ćelija. Magnezijum takođe pospešuje zdravlje srca , poboljšava naše raspoloženje i pamćenje, obezbeđuje dobar i kvalitetan san.
Nedostatak magnezijuma, poznat i kao hipomagnezijemija, često je previđen zdravstveni problem, koji može imati kasnije dalekosežne posledice. Iako je potrebno da magnezijum najviše unosimo putem ishrane, mnoge studije sugerišu da 75% opšte populacije ne zadovoljava svoj dnevni preporučeni unos magnezijuma. U nekim slučajevima, nedostatak magnezijuma može biti nedovoljno dijagnostikovan, jer se očigledni znaci obično ne pojavljuju, sve dok nivo magnezijuma ne postane jako nizak.

 

Kada magnezijum nedostaje…

Kada se javi nedostatak magnezijuma u organizmu, simptomi mogu biti brojni i ozbiljni. Počinju od umora, malaksalosti, mišićne slabosti i grčeva, depresije i anksioznosti, visokog krvnog pritiska, srčanih aritmija, osteoporoze i mnogih drugih.
Da bismo predupredili i sprečili ove nimalo naivne zdravstvene posledice, i na vreme obezbedili preporučeni nivo magnezijuma, preporučuje se svakodnevna suplementacija magnezijumom. Međutim, kako u današnje doba od toliko ponuđenih suplemenata izabrati pravi i odgovarajući suplement magnezijuma?

Pre svega, šta je sve potrebno da ima idealan suplement magnezijuma? Na prvom mestu najbolju apsorpciju i iskoristljivost za naš organizam. Zatim usavršen proizvod sa primenom najmodernije tehnologije proizvodnje. I na kraju, najvažnije- kvalitet, renome i poverenje u proizvođača.

Kao što i jedan ključ ne može otvoriti svaku bravu, tako i svaki, bilo koji oblik magnezijuma ne može zadovoljiti naše dnevne potrebe za ovim mineralom. Mnogi oblici i suplementi magnezijuma nisu najefikasniji zbog oblika u kom se u njima magnezijum nalazi, sastava preparata, neadekvatne kombinacije sastojaka, nedovoljnog implementiranja procesa savremene tehnologije. Međutim, sada postoji novo, inovativno rešenje!

 

Magnall proizvodi- više od magnezijuma!

Kompanija Abela Pharm sa ponosom predstavlja Magnall®, prvi multimagnezijum brend na našem tržištu! Magnall se sastoji od 6 proizvoda magnezijuma, pažljivo dizajniranih za naše različite potrebe za magnezijumom.

Svaki od Magnall® proizvoda može se pohvaliti pažljivo odabranom kombinacijom i formulacijom magnezijuma i ostalih vitamina i minerala.  Brojnim ispitivanjima i kliničkim istraživanjima dokazano da je optimalna bioraspoloživost i apsorpcija magnezijuma znatno veća pri datim kombinacijama magnezijuma i pojedinih vitamina i minerala u Magnall® proizvodima. To potvrđuje činjenicu da se magnezijum u kombinaciji sa vitaminima i mineralima iz Magnall® proizvoda, u odnosu na druge proizvode brže i bolje apsorbuje u organizmu.

Magnall® proizvodi su proizvedeni u saradnji sa najinovativnijim kompanijama u svetu.  Magnall® obezbeđuje da u samo 1 kapsuli dnevno imate maksimalan efekat suplementacije magnezijumom tokom celog dana!

Sada konačno pred sobom imate najsavremeniji i obogaćen proizvod magnezijuma, u skladu sa najvećim svetskim standardima. Vaše je samo da izaberete koji Magnall® želite, i za koju namenu!
Magnall® Marine Mineral, Magnall® Direct, Magnall® Immuno, Magnall® Cardio, Magnall® Relax i Magnall® Sleep nestrpljivo čekaju da ih isprobate i potvrdite njihovu superiornost!

Jer Magnall® proizvodi su ipak, više od magnezijuma!

Leave your thought

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare