Moja korpa
din
Blog

Magnezijuma telu nije dosta… Ovo su znaci kada vam je neophodan!

 

Uticaj magnezijuma na naš organizam

Uticaj magnezijuma je toliko presudan i dalekosežan da se simptomi njegovog odsustva odražavaju u celom organizmu. Magnezijum aktivira preko 300 enzimskih reakcija u organizmu, prevodeći na hiljade biohemijskih reakcija koje se svakodnevno dešavaju. Presudan je za prenošenje nervnih impulsa, kontrakciju mišića, koagulaciju krvi, proizvodnju energije, metabolizam hranljivih materija i formiranje kostiju i ćelija.Takođe pospešuje zdravlje srca, sprečava moždani udar i gojaznost, i poboljšava raspoloženje i pamćenje.

Simptomi nedostatka magnezijuma u organizmu mogu da uključuju mišićne grčeve, tikove lica, slabo spavanje i hroničan bol. Isplati se osigurati optimalne količine ovog minerala pre nego što dođe do znakova nedostatka. Ali kako da znate da li imate dovoljno ovog minerala, i koliko je u stvari dovoljno?

Jedan od načina procene vašeg statusa magnezijuma je da putem analiza, tj. testiranjem krvnog seruma proverite vaš nivo magnezijuma u krvi. Samo 1% ovo gminerala u ​​organizmu zapravo se nalazi u krvi, a samo u krvnom serumu je pronađeno samo 3%, tako da kliničko testiranje možda ne identifikuje uspešno nedostatak magnezijuma.

Moguće je dobiti uvid o vašem unosu ovog minerala postavljanjem nekoliko pitanja o svom načinu života, i uviđanju određenih znakova i signala niskog nivoa magnezijuma. Naučite da tumačite znake  i saznajte šta možete učiniti kako biste osigurali balans magnezijuma i dobro zdravlje.

 

1. Ako redovno pijete gazirana pića, moguće je da imate manjak magnezijuma!

Većina tamno obojenih gaziranih pića sadrži fosfate, koji se vezuju magnezijumom unutar digestivnog trakta, čineći ga nedostupnim telu. Dakle, čak i ako jedete balansiranu ishranu, korišćenjem ove vrste pića izvlačite magnezijum iz vašeg organizma.

 

2. Da li redovno jedete peciva, kolače, deserte, bombone ili slatku hranu?

Rafinisani šećer nije samo nulti proizvod magnezijuma, već takođe uzrokuje da telo izlučuje magnezijum kroz bubrege. Proces proizvodnje rafinisanog šećera iz šećerne trske uklanja melasu, potpuno time uklanjajući sadržaj ovog minerala. Što su slatkiši i obrađena hrana zastupljeniji u vašoj ishrani, veća je verovatnoća da su vam magnezijum i drugi vitalni sastojci deficitarni.

 

3. Da li imate puno stresa u vašem životu, ili ste nedavno imali medicinsku proceduru kao što je operacija?

I fizički i emocionalni stres može biti uzrok nedostatka magnezijuma. Stres može biti direktan uzrok nedostatka ovog minerala. Pošto stresne okolnosti zahtevaju da telo više koristi magnezijum, svi takvi uslovi mogu dovesti do nedostatka, uključujući i psihološke i fizičke oblike stresa kao što su operacija, opekotine ili hronična bolest.

 

4. Magnezijuma vam treba ako svakodnevno konzumirate kafu, čaj ili druga kofeinska pića!

Nivo magnezijuma u ​​telu uglavnom kontrolišu bubrezi, koji filtriraju i izlučuju višak njega, kao i drugih minerala. Ali kofein izaziva bubrege da oslobađaju dodatni magnezijum. Ako redovno pijete kofeinska pića kao što su kafa i čaj, povećava se rizik od nedostatka ovog minerala .

 

5. Da li uzimate diuretike, lekove za srce, astmu, kontraceptivne pilule ili hormonsku terapiju?

Pokazano je da efekti određenih lekova smanjuju nivo ovog minerala u ​​organizmu, povećavajući njegov gubitak kroz izlučivanje preko bubrega.

 

6.  Nedostatak verovatno imate ako pijete više od sedam alkoholnih pića nedeljno!

Efekat alkohola na nivo magnezijuma je sličan efektu diuretika: smanjuje raspoloživi magnezijum  povećavajući njegovo izlučivanje u bubrezima. U studijama je nedostatak magnezijuma pronađen kod 30%  alkoholičara.

 

7. Da li primećujete kod sebe sledeće znake:

Anksioznost? Hiperaktivnost? Slabo spavanje? Navedeni simptomi mogu biti neurološki znaci nedostatka magnezijuma.  Magnezijum je neophodan za provodljivost nervnih impulsa i povezan je sa disbalansima elektrolita koji utiču na nervni sistem. Nizak magnezijum je takođe povezan sa promenama ponašanja, često i depresijom.

 

8. Da li vas muče: Bolni mišićni grčevi? Facijalni tikovi ili nehotični pokreti očiju? Fibromialgija?

Neuromuskularni simptomi poput ovih su među klasičnim znacima potencijalnog deficita ovog minerala. Bez njega, naši mišići bi bili u stalnom stanju kontrakcije.

Da bi predupredili nedostatak magnezijuma u organizmu i izbegli navedene simptome, i uspešno zaštitili zdravlje, preporuka je da koristite suplemente magnezijuma.

Magnall® Direct u samo 1 kesici i praktičnom primenom obezbeđuje preporučene dnevne potrebe za magnezijumom (375 mg).

Zahvaljujući tehnologiji proizvodnje i načinu primene, Magnall® Direct ima značajne prednosti u odnosu na druge preparate magnezijuma.

Preporučuje se kod osoba koje imaju grčeve i bolove u mišićima, sportistima i osobama koje su pod velikim fizičkim opterećenjima, trudnicama i dojiljama, ženama u period PMS-a radi ublažavanja tegoba.

Praktičan način primene, bez dodavanja tečnosti, omogućava da se Magnall® Direct može primeniti uvek i na svakom mestu.

 

Leave your thought

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping